Racunar kao aktivna skretnica, jeli neko video tako nesto

editovanje, kompresija, pravljenje muzike,...

Moderator: milan

Racunar kao aktivna skretnica, jeli neko video tako nesto

Postod djtrale » 07 Jun 2009 03:19

Pozdrav svima na forumu. Zanima me da li se neko sreo sa opcijom da se iskoristi racunar i visekanalna zvucna karta (5+1, znaci 6 kanala) kao aktivna skretnica. Posto u pomenutom slucaju imamo potrebnih 6 kanala onda se mozda moze napraviti trosistemska stereo skretnica. Znam da ima gotovih uredjaja, analognih i digitalnih (Omnitronic DXO 24 i 26) koji imaju banke podataka zvucnika pa usaglasavaju ceo sistem ali mozda ovo moze biti isto zgodno resenje.

Mozda je potrebno napisati namenski drajver za zvucnu kartu koji onda pod operativnim sistemom i takvim programom radio to sto treba. Ako neko ima neku lukavu ideju, Slusam. (pardon, citam)
Korisnikov avatar
djtrale
member

Pridružio se: 10 Maj 2008 12:11

Re: Racunar kao aktivna skretnica, jeli neko video tako nesto

Postod milan » 08 Jun 2009 08:53

Obrisao sam temu u 'pro audio' da ne bi krenuli odgovori na dva mesta, a tema generalno ima vise veze sa racunarima.

Sto se tice pitanja: ja bih prvo probao kxproject drajvere, secam se da su imali brdo mogucnosti - a nisam bas siguran sta planiras da dobijes ovakvom kombinacijom. :)
www.power-audio.com
sound community
Korisnikov avatar
milan
administrator

Pridružio se: 04 Sep 2002 20:03

Re: Racunar kao aktivna skretnica, jeli neko video tako nesto

Postod djtrale » 09 Jun 2009 09:45

Pa da tema svakako spada ovde. Ideja bi bila iskoristiti racunar, koji se uvek nadje kada se nesto radi. Takodje je moguce uz dobar softver dobiti bas ono sto treba. Spomenuo sam DXO seriju digitalnih aktivnih skretnica koje rade odlicno ali cena od 250-500 EUR me nekako priblizava racunaru koji moze sve to bez problema da odradi a izadje manje para. U tom slucaju se moze napraviti neogranicena baza podataka svih mogucih baseva, srednjih, visokotonaca sa svim potrebnim karakteristikama i parametrima pa ih prozivati po potrebi u konkretnom slucaju.
Dalje mogli bi se vremenski i fazno usaglasavati po potrebi. Hvala Ti na savetu pa ocekujem jos ideja od drgih clanova. Pozdrav svima...
Korisnikov avatar
djtrale
member

Pridružio se: 10 Maj 2008 12:11

Povratak na software