gde ste vi lencine...

sve ono što ste hteli da kažete - ali nije imalo veze sa postojećim sobama :)

Moderator: milan

Re: gde ste vi lencine...

Postod MarjanM » 24 Jan 2009 16:45

Bilo je raznih komentara oko tog sistema i uglavnom su ga svi profesionalci odbacili izuzev za male nastupe tipa mali kafic, akusticni duo i slicno.

Nedavno je Renkus Heinz izbacio mnogo ozbiljniju varijantu koja je dobila veoma dobre kritike.

http://www.rh.com/loudspeakers/iclive/index.html
MarjanM
advanced member

Pridružio se: 10 Jul 2003 12:48

Postod cika musa » 13 Feb 2009 12:18

i tako odem ja malo na skijanje...
lijepo je...
ali upoznam blizu sume na rostovu i pravog medu...
malo je stidan,pa sam ga morao u kucu uvesti... no ima smisao za muziku... posebno ritam...
tako je to kod nas zimi u bosni...
mi se s medvjedima grlimo...
e moji audiofili...gdje ste sta radite...
Prikačeni fajlovi
musa 09.JPG
IMG_0004.JPG
cika musa
member

Pridružio se: 06 Feb 2006 13:40

Postod cika musa » 05 Maj 2010 20:10

dragi moji audiofili...
svi idu dalje...sama mad max i cika musa ostaju...
neko je jednom davno rekao, kad osjetis miris zene i benzina...isto tako onaj feeling u klizacu potenciometra na audio mixu...
tesko se otrgnes tih stvari do kraja zivota...
nego audiofili moji...
popijel se ta jutarnja kafa...
ja sve cekam poneki komentar... znas koncert tu i tamo... sound... nove generacije sistema...
istina za volju zivot ide dalje...
pa tako ja dobih i titulu prvaka drzave u najjacoj klasi kartinga za 2009 class 125 KV 1...
ali nakon par godina pauze, bolje receno dan prije prvog maja... dobio sam poziv da u Orasju za moto susrete u clubu S pred stadionom
ozvucim neke rokere...
malo je opreme ostalo,najvise prasine na njima, ali sve markirano pod DMC sound...
tako se ja kompletirah i svu opremu skamarim u renault espace...
istina za volju, pozajmio sam od najljucih rivala set mic za bubanj shure,multikor kabel, i poneki slev mackie, crest...
vjerujte i danas drzim tezu, svaka kutija slev-svaki slev bridge i 60% snage...
i tako smontiram ja to sam za sat dva, na stage 6 aktivnih monitora,2 linije auxa,stari je to mix yama mg 24 fx iz 2006...
a i ne treba vise,fol neki rokeri kao dolaze oko 18 sati, tri gitare i bubanj, bit ce i malo probe da se ustimaju...
nisu ni oni dugo skupa svirali... novi im je bubnjar, novi vokalista...
oko 21 sat sam mislio da je sve propalo...
publika tek dolazi, a rokeri zaglavili na granicnom prijelazu zupanja...
oko 23 sata sam imao brigu...
jako je tesko ozvuciti par hiljada ljudi s 4 basa i samo 4.8 kw midl higha...
slag na tortu je bilo pozdravljanje s divljim jagodama i zeletom...
kralj je kralj... ali ja tom kralju u tom momentu sam trebao pokazati mnogo toga...
bend se namjestio s mnogo dobrih pojacala, odvojenih glava, vrlo kvalitetnih papuca i distorzija...
ovakovi profesionalci se brzo ustimaju i ozvuce, jos jednom hvala zeletu i basisti, jer pokazali su koliko su veliki muzicari...
sto reci...
mislim da su te veceri nakon 18 pjesme bez prestanka pocijepali nebo...
zvuk je bio dobar, glasan,a zele je pokazao svoju virtouznost, da je prva svjetska gitara...
trace eliot u bassu mi se jako svidio , svaki prag se osjetio, ipak su 4 desetke brze nego stari cajavec u petnaestici...
prvi vokal je bio bolji nego alen u svojim najboljim danima,po meni odlican pravi rokerski,a bubnjar je bubao da smo svi na 30 metara mislili da smo u bubnju...mozda i zbog dobrog dobosa,jos bolje pedale noge i glasnih cinela..
eh da sam znao da cu raditi kao u starim vremenima, negdje bih u svojoj ropotarnici pronasao i feed back... puno bi mi olaksao...
eto u ovoj prici jedino ja nisam bio potpuno savrsen, no sutradan u poslijepodnevnim satima ponovno sam poceo tiho i normalno govoriti...
za dva vikenda ponovno radim, na otvorenom
ovo mi nesto posebno ne treba, ali do pocetka sezone u kartingu dobro mi dode malo sounda i fizikanera...

znam da poslije pitate s cime sam ozvucio...
4x bass 18 DMC tornado expo 2241 JBL 4x yama 5000 aktiva phonic crossover treshold filter, ! 2 ms diley vise od 130 db
4x mid/highDMC s black widow 2"high 2x phonic MAR 6,1x crest 2600 1xmackie 2400 od 80 hz vise od 130 db
6x aktiv monitor behringer b312A 400 w process control sound - potpuno novi, prva gaza... nisam odusevljen....
mic shure vokal M audio process vokal yama emx... kao sto je nekada boss radio....
mix yama mg 24 fx absolut.. midas je jedino bolji....

zao mi je sto nisam radio s peavey hisys 3, koji su kupljeni od zlaje s ovog foruma, ali da sam imao jos dvije,znaci cetiri u paru , mislim da bi jednako dobro radile... ovom prilikom se zahvaljujem tehnicarima benda na suradnji ,publici koja je izdrzala nevjerovatan rokerski ritam i glasan sound,fuadu, starom rokeru, mom dobrom drugaru koji je ustupio dio opreme i brici za set bubanj microphona shure...nisu mi naplatili nikakav najam, a nisam ni ponudio...
ne zaboravite... sva ova oprema stane u renault espace...
jedino preostaje jos komentar jagoda... ali sigurni budite da me nece pokopati...
srdacno Vas...cika musa
bit ce valjda poneka slika...blu adapter od mojbaca je negdje...
cika musa
member

Postod cika musa » 20 Maj 2010 20:25

a sto ste se ulijenili... ili se ovih dana bavite prelaskom s analognog u digitalno...
obzirom da je ovo caffe...
evo Vam uz jutarnju kaficu...
sarajevo karting utrka 2010

--------------------------------------------------------------------------------

sarah druga...
posebno dobro drugo mjesto jer je preticanjem napredovala po nevjerovatno teskoj kisnoj utrci...gotovo je nemoguce voziti iza nekoga,a na pravcima pri oslobadanju snage zadrzati putanje...
u klasi 100 senior ja treci...bio sam drugi,izravnom borbom sam uspio pretecinjem stici do druge pozicije, no dva kruga prije kraja na pravcu sam se izvrtio... ponovno paljenje i gas...
u klasi 125 drugi...na startu sam povukao i poslije prve krivine bio vodeci,no zakratko,tesko sam zavrsio utrku, jer je nemoguce bilo savladavati krivine...
razlog vise ,kockao sam s gumama intermedia....tesko mi je bilo uopce voziti i pratiti jer je kisa pljustala...
zadovoljni smo rezultatom i ocekujemo najjacu utrku, majstoricu motora
i vozackih kvaliteta...
dobro dosli u gradacac 06.06.2010... centar grada,ulicna utrka- staza ljepotica...
cika musa
member

Postod djtrale » 01 Jul 2010 02:50

Ajd i ja da Vs pozdravim posle duzeg vremena. Evo EXIT-a za par dana, tamo uvek ima sta da se vidi, zvuka, svetla, LED ekrana, konstrukcija, bla-bla. Sta se radi kod Vas ljudi, jel ima tezgi? Jel neko nesto pravi zanimljivo, neke fotke opreme i tako to...
Korisnikov avatar
djtrale
member

Pridružio se: 10 Maj 2008 12:11

Prethodni

Povratak na audio caffe