Potrebna stručna pomoć.

kasetofoni, plejeri, pojačala, zvučnici, povezivanje...

Moderator: milan

Potrebna stručna pomoć.

Postod djura » 25 Mar 2010 00:50

Pozdrav. Imam par pitanja za ljude koji se razumiju u ozvucenje auta. Skorije sam dobio skodu fabiu 2002 god. Ona unutra ima 2x http://www.pioneer.dk/no/products/archi ... index.html i dobio sam na poklon SAL active XB-10/A 250 w sub http://www.autosound.ro/images/Subwoofe ... 10%20A.jpg. Sad moja pitanja, sta mi treba da se to namjesti u kolima da to zvuci OK, cuo sam da treba pojacalo da ne bi izgoreo cd player. Ako treba koje je neko najobicnije pojacalo samo da mi ne rikne nesto u kolima i da na to pojacalo moze da se spoji i sub i ova 2 pionirova zvucnika. Hvala unaprijed.
djura
member

Pridružio se: 25 Mar 2010 00:25

Re: Potrebna stručna pomoć.

Postod Clio II » 06 Jun 2010 08:29

Na zalost,Đuro od mene ti nema pomoći :(
Ja imam slično pitanje.Imam Clia II 2002 godište,nedavno sam uzeo polovnog.ima fabričko ozvučenje CD sa 4 zvučnika,dva ispod soferke i dva u prednjim vratima.Od prijatelja sam dobio zvučnike- dva mala okrugla SAL-ova za zadnja vrata i Alpinine elipse za policu gepeka i interesuje me da li mi treba nekakvo pojacalo ili bilo šta slično da bih ja povezao te zvucnike i koliko bi me to kostalo?Da li mi treba pojacalo za sva 4 ako ugradim i da li mi treba pojacalo ako bih ugradio još samo 2 zvucnikam ili SAL-ova ili Alpine?Molio bih znalce za odgovor pošto sam totalni laik za ovakve stvari a hteo bih kvalitetan zvuk pre svega,jačina i preterana glasnoća mi nisu previše bitni.Unapred hvala!
Clio II
member

Pridružio se: 06 Jun 2010 08:14

Re: Potrebna stručna pomoć.

Postod milan » 14 Jun 2010 07:51

Zdravo...

odgovoricu vam uopsteno jer zaista ne pratim toliko auto ozvucenja.

@djura: Taj SAL bi trebalo da je aktivni subwoofer, tj da ima ugradjeno pojacalo u sebi, sve sto treba je da mu dovedes audio signal na ulaz i KVALITETNU struju. Ovo je jako bitno da ti ne bi izgorela instalacija u autu zbog neadekvatnih kablova, OBAVEZNO konsultuj nekog auto elektricara. Jeste da je to "samo 4A na 12V", ali ja se sa time ne bih igrao.

@Clio II: Da, treba ti pojacalo za dodatna 4 zvucnika, od njihove snage zavisi i koliko snazno pojacalo ti treba. Sto se kabliranja tice - isti savet kao i djuri, obratite paznju i na kvalitet kablova koji idu do pojacala/subwoofera - tj da budu kvalitetni - jer umeju da skupljaju smetnje samo tako.
www.power-audio.com
sound community
Korisnikov avatar
milan
administrator

Pridružio se: 04 Sep 2002 20:03

Povratak na auto ozvučenje