Pre svega pozdrav celom forumu. Pre nekog vremena, manja desavanja sam podelio na:
1. DeLuxe (znaci rodjendan za 70-100 ljudi a opreme kao za DJ Tiesta,

)
2. Optimalna (sto uglavnom svima treba, zadovoljava, bez preterivanja)
3. Sirotinjska (ime kaze)
a onda se pojavila i 4-ta opcija:
4. Dronjava varijanta (sta reci, kada dodje tata, nece da odvaja dete od drustva, iznajmi kafic, nabavi pice za 70-100 ljudi, radi samo na papiru u propaloj firmi, plata kasni 64 meseca, i posle ce da crkava 6 meseci zbog 18-tog rodjendana, ali sta ces)
Ne nameravam da kukam, radi se ponesto/ponegde. Bude neke prodaje novih artikala, ono sto koristim za posao vucem gde treba i to je to. Nije problem nabaviti bilo sta od novih uredjaja, jedino ako se ima sta sa time raditi i ako neko hoce da plati. Jedan kolega je nabavio Dynacord-ov sisten XA (ne mislim da reklamiram, samo komentarisem). Onda je spram originala napravio par kompleta kopija, ne znam koje je komponente ugradio ali sve skupa radi lepo. Posle smo saznali da u unutrasnjosti Srbije ima neki lik koji originalni komplet sa pripadajucim pojacalima izdaje za 50 evra (!?). Stvarno ne znam gde takav pristup poslu vodi.Ne znam ko je pomenuti lik ali ako je neko mladji i tata mu dao par soma evra (citaj: 10.000+) pa rekao: "Ajde sine radi nesto..." a ovaj nije bas u toku, onda je to propast. Trudim se da odrzim optimalnu varijantu ali kad zakupac kaze ajde nesto smanji tu dodjemo do diskusije sta smanjiti, kada je puno 4 kutije 15"+1" na 150m2 i 150 ljudi. To je kao kada bi prodavali burek sa sirom, pa odlucili da izbacimo sir, mozda prodje, niko nece primetiti.
Mislim da ima prostora za rentiranje. Moze svaki vlasnik/investitor kluba ili diskoteke da kupi sta hoce ali kada to dosadi, ili treba unaprediti troskovima nikad kraja. A povoljno iznajmljena oprema ne iziskuje odjednom veci trosak ili beskonacni kredit za nesto sto je vlasnistvo banke dok se ne isplati. Kada se plati poslednja rata, stvar je obicno matora, izgubila je deo vrednosti i sta sad sa tim. Zvuk jos kako tako. Mada ima "gazda" koji kad vide bilo sta sto nije plasticna kutija kazu: "sta si mi doneo te ormare" ili "grobove" a ne vide razliku izmedju RCF ART serije i SAL kutije, njima je to sve isto. Svetlo jos pre dosadi, nekada su bili spotovi, kugle, meteori, helikopteri, onda se pojavio koral sa podvarijantama, a sad se koriste laseri, HMI i HTI roto-glave itd. Mozda onaj sto nije menjao nista 30 godina, bude IN, jer je i retro IN.
Nadam se da nisam promasio temu, pa nek jos neko dopise sta misli. Jos jedan pozdrav administratoru i forumu. PS ako negde bude neko druzenje, susret uzivo, diskusija uz neku kaficu, ja sam za.